Artikuj interesantë

 • Artroza e kyçit të kyçit të këmbës - çfarë është? Shkaqet, simptomat, shkallët, diagnoza dhe trajtimi.
  25 marsh 2024
 • Simptomat dhe shkaqet e osteokondrozës së kraharorit. Fazat e zhvillimit. Trajtimi i osteokondrozës së rajonit të kraharorit.
  21 Shkurt 2024
 • Osteokondroza e rajonit të kraharorit është një sëmundje që shoqërohet me ndryshime në shtyllën kurrizore. Shkaqet e osteokondrozës së rajonit të kraharorit. Simptomat e sëmundjes, trajtimi dhe parandalimi.
  30 Janar 2024
 • Dhimbja në nyjen e ijeve është një simptomë e zhvillimit të sëmundjes së kyçit. Trajtimi i parakohshëm mund të çojë në shkatërrimin e kyçeve dhe nevojën për endoprostetikë.
  13 Nëntori 2023
 • Çfarë është koksartroza e nyjës së hip? Ne flasim në detaje për të gjitha nuancat që lidhen me eliminimin e pasojave të këtij procesi patologjik, fazat e tij dhe procedurat parandaluese.
  30 Tetor 2023
 • Dhimbja në shpatullat në shpinë ndodh me lëndime, osteokondrozë, periartrozë glenohumerale dhe sëmundje të mushkërive. Trajtimi i dhimbjes në shpatullat në shtëpi dhe me cilin mjek të kontaktoni.
  29 Tetor 2023
 • Osteokondroza torakale është një sëmundje degjenerative e shtyllës kurrizore torakale. Në këtë artikull, ekspertët do të analizojnë në detaje se çfarë lloj sëmundjeje është kjo, simptomat e saj, shkaqet dhe si të trajtohet osteokondroza kraharore.
  28 Tetor 2023
 • Çfarë është artroza? Si manifestohet? Shkallët dhe fazat. Kush është më i ndjeshëm? Me cilin mjek duhet të kontaktoj? Si të trajtohet? Komplikimet e mundshme dhe metodat e parandalimit.
  28 Tetor 2023
 • Ne ofrojmë një grup ushtrimesh të thjeshta për osteokondrozën e shpinës së qafës së mitrës. Do të forcojë muskujt e qafës dhe do të zvogëlojë numrin e herëve që kërkoni ndihmë mjekësore.
  27 Tetor 2023
 • Artroza e nyjës së shpatullave. Simptomat dhe shkallët e zhvillimit. Shkaqet e zhvillimit, faktorët e rrezikut. Diagnostifikimi dhe metodat e trajtimit.
  25 marsh 2022
 • Trajtimi i dhimbjes në nyjen e gjurit përshkruhet nga një mjek. Por ju mund të hiqni ënjtjen dhe të zvogëloni shqetësimin në shtëpi, duke përdorur mjete juridike popullore të provuara, recetat e të cilave përshkruhen në artikull.
  13 marsh 2022
 • Vlen të njiheni se pse dhemb nën tehun e shpatullës së majtë nga mbrapa nga mbrapa, në mënyrë që të dini se cilin mjek të kërkoni ndihmë dhe në cilat raste të telefononi një ambulancë.
  5 Janar 2022
 • A e dini se si manifestohet dhe si të trajtoni osteokondrozën e gjoksit? Kjo sëmundje është shumë e vështirë për t'u njohur dhe akoma më e vështirë për t'u kuruar, por ekzistojnë metoda të suksesshme. Detajet janë në artikull.
  20 Dhjetor 2021
 • Shenjat dhe manifestimet e osteokondrozës së shpinës së qafës së mitrës, kraharorit dhe mesit. Simptomat e para të sëmundjes dhe si ta njohim atë në një fazë të hershme.
  19 Dhjetor 2021
 • Njerëzit që janë diagnostikuar me osteokondrozë të shtyllës kurrizore as nuk e dinë se sa e rrezikshme është kjo sëmundje. Pse lind patologjia dhe çfarë të bëni për trajtim? A është e mundur të ndaloni zhvillimin e sëmundjes? Përgjigjet në artikull.
  13 Dhjetor 2021
 • Cilat janë arsyet e dhimbjes së shpinës në rajonin e mesit dhe si të shpëtojmë prej saj.
  7 Dhjetor 2021
 • Cilat janë simptomat dhe shenjat klinike të dhimbjes së kyçeve? Diagnoza e osteoartritit. Trajtime për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve të kyçeve.
  6 Dhjetor 2021
 • Shkaqet e mundshme të dhimbjes së shpinës në rajonin e mesit dhe mënyrat efektive për të lehtësuar dhimbjen.
  6 Dhjetor 2021
 • Çfarë është artroza e gjurit? Pse shfaqet artroza e nyjës së gjurit? Simptomat dhe diagnoza e sëmundjes.
  5 Dhjetor 2021
 • Me osteokondrozën e shpinës së qafës së mitrës, pacienti përjeton siklet dhe dhimbje. Trajtimi ka për qëllim lehtësimin e dhimbjes dhe rivendosjen e lëvizshmërisë. Metodat për trajtimin e osteokondrozës së qafës së mitrës - marrja e medikamenteve, gjimnastikës dhe masazhit, hirudoterapia, mjetet juridike popullore.
  5 Dhjetor 2021
 • Çfarë është sëmundja degjenerative e diskut të shtyllës së kraharorit prej 1-4 gradë. Simptomat dhe shenjat e përgjithshme, në varësi të vertebrës së prekur. Shkaqet e shfaqjes. Diagnostifikimi dhe trajtimi. Pasojat dhe komplikimet. Masat parandaluese. Përgjigjet e pyetjeve të zakonshme në lidhje me osteokondrozën e gjirit.
  5 Dhjetor 2021
 • Si të lehtësoni një sulm të dhimbjes në shpinë - diagnostifikimi dhe ilaçet. Dhimbja e shtyllës kurrizore mund të përqendrohet në pjesën e sipërme ose në mes të shpinës, ose në rajonin sakrale dhe trajtimi varet nga kjo.
  5 Dhjetor 2021
 • Pse ndodh dhimbja e qafës: shkaqet dhe sëmundjet e mundshme. Metodat për trajtimin e dhimbjes në qafë me ndihmën e gjimnastikës dhe mjeteve juridike popullore. Rekomandime parandaluese.
  4 Dhjetor 2021
 • Osteokondroza e shtyllës kurrizore cervikale, e cila prek disqet ndërvertebrale, është sëmundja më e zakonshme. Cilat janë shkaqet, simptomat dhe pasojat e patologjisë dhe si ta kuroni osteokondrozën e qafës së mitrës në shtëpi? Procedura për kryerjen e vetë-masazhit terapeutik.
  4 Dhjetor 2021
 • Si të trajtoni osteokondrozën në shtëpi duke përdorur mjekësinë tradicionale? Receta për zierje bimore, pomada dhe fërkime, kompresa, banja medicinale. Parandalimi i fillimit të sëmundjes.
  4 Dhjetor 2021
 • Pse dhembin nyjet e gishtave, shkaqet dhe trajtimi, sëmundjet dhe simptomat shoqëruese. Sindroma e dhimbjes vetëm në krahun e djathtë ose të majtë, diagnostifikimi, metodat e terapisë.
  4 Dhjetor 2021
 • Dhimbja e shpinës në rajonin e mesit - si ta trajtoni në shtëpi. Shkaqet e dhimbjes së shpinës: hernie diskale, osteokondrozë.
  4 Dhjetor 2021
 • Çfarë është osteokondroza e shpinës së qafës së mitrës, pse dhe kush e ka atë. Simptomat dhe metodat diagnostikuese. Parimet dhe metodat e trajtimit, rishikimet e pacientëve për sëmundjen.
  4 Dhjetor 2021
 • Pse dhimbja e shpinës në rajonin e mesit: shkaqet dhe sëmundjet e mundshme. Opsionet e trajtimit për dhimbjen dhe parandalimin e dhimbjes.
  31 Gusht 2021
 • Në trajtimin e osteokondrozës, përdoren lloje të ndryshme të fizioterapisë, gjithashtu në artikull: trajtimi i nyjeve, trajtimi i dhimbjes së shpinës, trajtimi i dhimbjes së qafës, trajtimi i dhimbjes së shpinës.
  5 Korrik 2021
 • Arsyet për zhvillimin dhe simptomat karakteristike të artrozës së nyjes së hip. Rregullat dhe metodat e trajtimit të sëmundjes.
  1 Janar 2021
 • Shkaqet e dhimbjes së shpinës dhe simptomat e sëmundjeve të mundshme. Si të shpëtoni nga dhimbja e shpinës në shtëpi: ilaçe dhe mjete juridike popullore.
  20 Dhjetor 2020