Udhëzime për përdorim Flekosteel

Xheli Flekosteel kundër dhimbjeve të kyçeve dhe shpinës ka një tipar të rëndësishëm - lehtësinë e përdorimit. Si ta përdorni këtë produkt me efektivitet maksimal? Shtë e rëndësishme të ndiqni udhëzimet dhe të merrni parasysh indikacionet dhe kundërindikimet.

Udhëzime

Udhëzime për përdorimin e xhelit Frekosteel

Në mënyrë që xheli të veprojë shpejt dhe në mënyrë efektive, duhet të aplikohet në zonat problematike në një gjendje të relaksuar në sekuencën vijuese:

 1. Shtrydhni një brez xheli 4-6 cm nga tubi.
 2. Shpërndani lehtë përbërjen në zonën e nyjes së lënduar.
 3. Nëse është e mundur, ngjisni me kujdes zonën e trajtuar me shirit ngjitës.
 4. Mbajeni nyjen tuaj të ngrohtë.

Kjo procedurë duhet të kryhet 2-3 herë në ditë derisa të zhduken ndjesitë e dhimbshme. Kursi më i zakonshëm i trajtimit me xhel Flekosteel është një muaj.

Këshilla për përdorim

Koha më e përshtatshme për të përfunduar këtë procedurë është mëngjesi dhe mbrëmja. Menjëherë pasi të zgjoheni, aplikoni produktin dhe prisni 25-30 minuta derisa të absorbohet plotësisht. Disa kohë para se të shkoni në shtrat, është gjithashtu e nevojshme të aplikoni produktin, pas së cilës rekomandohet të mos ngriheni në mënyrë që muskujt dhe nyjet të jenë në pushim.

Xhel nuk rekomandohet të fërkohet! Lëvizjet e papritura dëmtojnë lëkurën, muskujt dhe nyjet, prandaj mjafton të aplikoni dhe shpërndani me kujdes xhelin Flekosteel në zonën e dëmtuar.

Shtoni një aktivitet të thjeshtë fizik. Për të rivendosur shpejt lëvizjen e kyçeve, duhet të bëni ushtrime të thjeshta vetëm për 15-20 minuta në ditë - kjo do të përshpejtojë ndjeshëm procesin e shërimit:

 1. Duke qenë në një pozicion horizontale, përkulni gjurin, mbështillni krahët rreth tij dhe shtypni atë në bustin tuaj. Ndërroni këmbët pas 30 sekondave.
 2. Ndërsa jeni në një pozicion të ulur, drejtojini këmbët dhe përpiquni të arrini këmbët tuaja me duar. Bllokoni pozicionin për 30 sekonda.
 3. Ndërsa jeni në një pozicion të mbështetur, mbështetuni në bërryla, ngrini bustin, ngrini ngadalë këmbët lart dhe më pas rregulloni pozicionin maksimal për 30 sekonda.

Indikacionet për përdorim

Specialistët në Shqipëri përdorin Xhel të Përbashkët Flekosteel si një ilaç primar ose si një trajtim ndihmës për sëmundjet e mëposhtme:

 • artriti;
 • osteokondroza;
 • reumatizëm;
 • spazmat e muskujve;
 • dëmtim fizik.

Personat, sistemi musculoskeletal i të cilëve i nënshtrohet stresit në rritje, siç janë atletët, mund ta përdorin këtë produkt si një masë parandaluese për të minimizuar rrezikun e dëmtimit.

Kujdes gjithashtu për simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje muskulore dhe kyçesh;
 • kriza të rregullta;
 • edemë, hyperemia e lëkurës;
 • nivel i lartë i tonit të muskujve;
 • dëmtimi i aftësive motorike.

Kundërindikimet për përdorim

Meqenëse Flekosteel përmban vetëm përbërës natyralë me origjinë bimore, përdorimi i tij është plotësisht i sigurt si për të rriturit ashtu edhe për fëmijët. Produkti nuk ka efekte anësore dhe kundërindikacione, dhe gjithashtu nuk ndikon në funksionimin e organeve të brendshme dhe nuk shkakton reaksione alergjike. Sidoqoftë, intoleranca individuale ndaj përbërësve individualë është e mundur.